Kuinka paljon auton keraaminen pinnoite maksaa?

korostaen nanomeikki keramiikkapinnoitteita kiiltävällä pysäköityllä autolla Helsingissä

Keraaminen pinnoite on yhä suositumpi tapa suojata ja parantaa ajoneuvosi ulkonäköä, mutta kuinka paljon tämä palvelu todellisuudessa maksaa? Hinta voi vaihdella riippuen ajoneuvosi koosta, käytetyn keraamisen pinnoitteen laadusta ja siitä, kuka sen levittää. Tässä erittely siitä, mitä voit hinnoittelulta odottaa:

Keraamisen Pinnoitteen Kustannukset Ajoneuvotyyppien Mukaan

AjoneuvotyyppiKeskimääräinen hintahaarukka
Sedanit ja pienet autot400 € – 800 €
Maastoautot ja crossoverit500 € – 1 000 €
Kuorma-autot ja suuret maastoautot600 € – 1 200 €
Korkealuokkaiset ja eksoottiset autot1 000 € – 3 000 €

Mitä suurempi ajoneuvo, sitä enemmän tuotetta ja aikaa tarvitaan, ja näin ollen kustannukset ovat korkeammat. Keraamiset pinnoitteet tarjoavat kiiltävän, hydrofobisen pinnan, joka tarttuu suoraan maalipintaasi, taaten autosi pinnan pitkäikäisyyden. Joten enemmän pinta-alaa tarkoittaa korkeampaa hintalappua.

Tekijät, jotka vaikuttavat keraamisen pinnoitteen hinnoitteluun

 • Kerrosten määrä: Useampi kerros on kalliimpi, mutta tarjoaa pidemmän suojan.
 • Keraamisen pinnoitteen merkki/laatu: Korkealuokkaisemmat merkit maksavat enemmän, mutta kestävät myös yleensä pidempään.
 • Maalin korjauksen lisääminen: Maalin esivalmistelu yhdisteillä, kiilloilla ja dekontaminaatiolla lisää kustannuksia, mutta parantaa tuloksia.
 • Yksityishenkilö tai ammattilainen: ammattilaisen hinnat ovat yleensä korkeammat verrattuna yksityishenkilöihin.

Huippuluokan keraamiset pinnoitteet tunnetuilta merkeiltä voivat maksaa yli 150 € per 30 ml pullo. Useita kerroksia suositellaan usein maksimaalisen kestävyyden saavuttamiseksi, mikä nostaa kokonaishintaa, mutta ammattimainen levitys on avain täyden hyödyn saavuttamiseen.

Onko keraaminen pinnoite hintansa arvoinen?

Useimmille autoilijoille ammattilaisten levittämä keraaminen pinnoite tarjoaa parhaan vastineen rahalle. Vaikka se on alkuinvestointi, keraamisten pinnoitteiden tarjoama kestävyys, suoja ja helppohoitoisuus tekevät niistä harkitsemisen arvoisia. Varmista vain, että käytät kokenutta ja maineikasta liikettä, joka seisoo työnsä takana.

Keraamisen pinnoitteen kustannukset riippuvat lopulta erityisestä ajoneuvostasi ja valitsemastasi palvelun laadusta. Mutta asianmukaisella levityksellä ja hoidolla tämän suojapinnoitteen edut voivat kauan ylittää alkuperäiset kustannukset.

Keramiikkapinnoitteet eivät ole vain eksoottisia autoja varten

Keramiikkapinnoitteista kuullessaan on helppo olettaa, että ne soveltuvat vain kalliille ylellisyys- ja erikoisautoille. Kuitenkin keramiikkamaalisuojaus on tullut riittävän edulliseksi ja saatavilla olevaksi useimmille auton omistajille.

Keramiikkapinnoitteet saavuttivat alun perin suosiota autoharrastajien keskuudessa, joilla oli virheettömiä huippuautoja, mutta pinnoitteista on hyötyä tavallisellekin autoilijalle:

 • Parantaa kiiltoa aivan kuin auto olisi uusi
 • Helpottaa pesua ja veden helmeilyä
 • Suojaa naarmuilta, UV-säteilyltä ja epäpuhtauksilta
 • Lisää pinnan liukkautta ja kiiltoa

Vaikka vanhempi taloudellinen auto ei aivan Ferrarin nestemäistä lasimaista ulkonäköä saavuta, keramiikkapinnoite kohottaa maalipinnan tasoa. Suojaavat ominaisuudet ovat erittäin arvokkaita missä tahansa autossa, sillä ne auttavat säilyttämään viimeistelyn.

Joka päiväisessä elämässä keramiikkapinnoitteet helpottavat pesua ja huoltoa, pitäen autosi pinnan näyttävänä ympäri vuoden. Pinnoitteet tarjoavat edullisen tavan pidentää maalipinnan ikää ja vastustaa kulumista.

Joten älä koe, että keskivertoautot eivät olisi keramiasuojauksen arvoisia. Pinnoitteet auttavat säilyttämään maalipinnan eloisan värin ja kiillon samalla suojaten rappeutumiselta – hyötyjä, joista mikä tahansa auto voi nauttia!

Maalipinnan korjauksen tärkeys

Yksi tärkeimmistä vaiheista keramiikkapinnoitteessa on ajoneuvon maalipinnan asianmukainen esikäsittely ja korjaus. Tämä sisältää tekniikoita kuten saviliukastamisen, hionnan ja kiillotuksen käsin tai koneella. Tavoitteena on poistaa epäpuhtaudet, naarmut, pyörteet ja muut maaliviat ennen keraamisen pinnoitteen levittämistä.

Tämä maalikorjausprosessi lisää kokonaishintaa, mutta on erittäin tärkeää saavuttaakseen optimaaliset tulokset. Alkuperäisen maalipinnan virheet näkyvät kiiltävässä keramiikkapinnoitteessa. Siksi monet ammattilaiset suosittelevat maalipinnan korjausta osana palvelupakettejaan.

Tyypilliset maalikorjauksen hinnat:

 • Savetus – 50–150 €
 • Hionta – 100–250 €
 • Konekiillotus – 150–400 €

Monivaiheinen maalikorjaus, joka yhdistää näitä tekniikoita laajaan pinnoitusta edeltävään esikäsittelyyn, voi maksaa 300–500 € tai enemmän. Tarkka hinta riippuu liikkeestä, ajoneuvon koosta ja maalipinnan kunnosta.

Vaikka maalikorjaus nostaa lopullista hintaa, se kannattaa sisällyttää varmistaakseen keraamisen pinnoitteen maksimaalisen kiillon ja kestävyyden. Virheetön esityö mahdollistaa keraamisen pinnoitteen kunnollisen tarttumisen ja näin vuosikausien suojan ja kiillon.

Autohuoltoliikkeen ja itsenäisen autohuoltajan hintojen vertailua

Kun autoosi laitetaan keraaminen pinnoite, sinulla on kaksi päävaihtoehtoa – mennä vakiintuneeseen autohuoltoliikkeeseen tai palkata itsenäinen autohuoltaja. Autohuoltoliikkeet ovat tyypillisesti kalliimpi vaihtoehto, mutta korkeammalle hinnoittelulle on syynsä.

Ammattimaisessa keraamisia pinnoitteita tekevässä autohuoltoliikkeessä voit odottaa maksavasi 500–1 500 € tavanomaisesta pinnoitepaketista. Tarkka hinta riippuu ajoneuvosi koosta ja vaadittavasta esityöstä. Näiden liikkeiden etu on suuret investoinnit koulutukseen, huippuluokan laitteisiin ja lämpötilasäädeltyihin tiloihin. Niillä on myös tapana käyttää edistyneimpiä keraamisia pinnoitteita.

Itsenäiset autohuoltajat laskuttavat tyypillisesti 25–50 % vähemmän kuin liikkeet. Sedan-autojen hinnat voivat alkaa noin 300–400 € paikkeilla. Koska palvelu on liikkuvaa, kiinteät kustannukset eivät siirry asiakkaan maksettavaksi. Kuitenkin heillä ei välttämättä ole pääsyä samoihin edistyksellisiin laitteisiin ja pinnoitteisiin kuin täysin varustellussa autohuoltoliikkeessä.

Vertaillessasi liikkeitä ja itsenäisiä autohuoltajia, etsi ensisijaisesti asiantuntemusta. Tarkista arvosteluja ja pyydä nähdä esimerkkejä heidän aiemmista keraamisista pinnoitustöistään. Harkitse autosi tarpeita ja sitä, mitä kukin palveluntarjoaja voi tarjota.

Kumpikin vaihtoehto voi tarjota laadukkaita keraamisia pinnoitteita ja oikein tehtynä,mutta esityö ja asiantuntemus tekevät suuren eron kestävän suojan ja arvon tuottamisessa. Vertaile palveluntarjoaja-vaihtoehtoja huolellisesti parhaan pitkäaikaisen keraamisen pinnoitetuloksen saamiseksi.

Takuut ja kestävyys

Kun ammattilainen laittaa autosi keraamisen pinnoitteen, saat usein jonkinlaisen takuun heidän työlleen. Luotettavat autohuoltoliikkeet tarjoavat tyypillisesti 1–3 vuoden takuun keraamisen pinnoitteen asennukselle. Tämä takaa pinnoitteen vikoja vastaan, yleensä sillä ehdolla, että liikkeelle annetaan mahdollisuus tarkastaa ja korjata mahdolliset ongelmat.

Takuut tuovat mielenrauhaa, mutta kuinka kauan laadukkaat keraamiset pinnoitteet itse asiassa kestävät? Oikean huollon ja hoidon kanssa keraamiset pinnoitteet kestävät keskimäärin 2–5 vuotta. Erinäiset tekijät vaikuttavat kestävyyteen, mukaan lukien:

 • Levityskerrosten määrä
 • Keraamisen pinnoitteen tuotemerkin/laadun taso
 • Kuinka hyvin autoa huolletaan ja pestään
 • Ilmasto- ja ympäristörasitus

Tällä aikavälillä takuut suojaavat suurimman osan keraamisen pinnoitteen odotetusta käyttöiästä. Tämä antaa varmuuden, että esivalmistelutyö on tehty oikein ja pinnoite kestää, kuten on tarkoitettu.

Paras kestävyys saavutetaan ammattimaisessa käytössä luotettavilla pinnoitemerkeillä. Useilla kerroksilla ja huolellisella huollolla, jotkut pinnoitteet voivat ylittää 5 vuoden suojan ennen uusimisen tarvetta, mutta 2–5 vuoden keskiarvo antaa hyvän arvion kestävyydestä.

Huippulaatua Keraamiseen pinnoitukseen Nanomeikillä

korostaa nanomekkin keramiikkapinnoitteen laatua

Luettuasi laadukkaiden keraamisten pinnoitteiden hyödyistä, saatat miettiä – kuka pystyy tarjoamaan autolleni sellaista tasoa, asiantuntemusta ja palvelua, jota tarvitaan näiden tulosten saavuttamiseksi? Tässä Nanomeikki loistaa.

Johtavana suomalaisena suojaus- ja viimeistelypalveluiden tarjoajana Nanomeikki tarjoaa vertaansa vailla olevia pinnoituspalveluita, räätälöityjä ylittämään odotuksesi. Kokeneilla mekaanikoillamme on hallussa viimeisimmät tekniikat maalipinnan korjauksessa, pintojen esivalmistelussa sekä monikerroksisten keraamisten pinnoitteiden levityksessä.

Käyttämällä alan johtavia pinnoitetuotteita, kuten KRYTEXiä, Nanomeikki saavuttaa jatkuvasti näyttelytasoisen viimeistelyn, joka asettaa standardin kirkkaudelle, syvyydelle ja suojaukselle. Kilpailukykyisillä hinnoilla ja joustavilla huoltosopimuksilla takaamme ammattimaisten keraamisten pinnoitteiden edut saataville sekä eksoottisten että tavallisten autojen omistajille.

Luota Nanomeikkiin maksimoidaksesi autosi kauneuden, arvon ja kestävyyden huipputason pinnoituspalveluilla. Ota yhteyttä jo tänään keskustellaksesi, miten voimme toteuttaa keraamisen suojauksen hyödyt myös sinun autollesi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *