Keraamisen pinnoitteen Takuuehdot ja Toimintatavat – Nanomeikki Oy

Ilmoitukset ennen pinnoitusta

Asiakkaan tulee ilmoittaa autossa mahdollisesti olevasta keraamisesta pinnoitteesta, teippauksista, tuoreesti maalatuista korinosista (alle 6 viikon kuivumisaika) sekä muista erityisistä kohdista ja toiveista ennen auton tuontia pinnoitukseen.

Auton pesu ennen pinnoitusta

Autoa ei tarvitse pestä ennen pinnoitusta. Nanomeikki Oy huolehtii auton pesemisestä niin puhtaaksi kuin mahdollista.

Kiillotus ennen pinnoitusta

Jotta keraamisen pinnoitteen takuu säilyy, auto on aina kiillotettava ennen pinnoitteen asentamista. Tämä koskee myös täysin uusia autoja mahdollisten naarmujen ja epäpuhtauksien vuoksi.

Takuun piiriin kuulumattomat pinnoitukset

Jos asiakas haluaa keraamisen pinnoitteen kiillottamattoman auton pintaan, pinnoitteelle ei anneta takuuta.

Auton pesukielto pinnoituksen jälkeen

Pinnoituksen jälkeen on noudatettava 14 päivän autopesukieltoa. Pinnoite kovettuu tässä ajassa täysin. Haitalliset aineet voidaan poistaa turvallisesti painepesurilla ja kuivata vesi ilmanpaineella. Tiekemikaalit tai sade eivät vaikuta pinnoitteen kuivumiseen.

Käsinpesu pinnoitetulle autolle

Pinnoitettu auto on pestävä vain käsin käyttäen siihen tarkoitettuja pesuaineita ja noudatettava pesuaineiden sekoitussuhdetta. Nanomeikki Oy:n henkilökunta voi neuvoa oikeiden pesuaineiden valinnassa auton luovutustilanteessa tai viestitse.

Pesuvälineiden käyttöohjeet

Käytä vain pehmeitä kintaita ja puhtaita kuivausliinoja. Viimeistelyyn suositellaan konepestyä pehmeää mikrokuituliinaa. Vältä harjojen ja muiden kovien pesuvälineiden käyttöä.

Käsinpesulan ohjeistus

Kun viet autosi käsinpesulaan, noudata kirjallisia Nanomeikki Oy:n pesuohjeita. Nanomeikki Oy ei ole vastuussa pesulassa tapahtuneista vaurioista virheellisen pesumenetelmän johdosta. Jos autoa pestään väärin tai naarmuttavalla tavalla, pinnoite ei kestä takuuajan loppuun, jolloin takuu raukeaa.

Auton kuivaus

Auto on kuivattava aina pesun jälkeen. Kuivaamatta jätetty auto voi menettää pinnoitteen takuun. Vesipisaroista jäävä kalkki ja epäpuhtaudet voivat heikentää pinnoitteen vedenhylkivyyttä, eli hydrofobisuutta.

Naarmuuntumisen estäminen

Pinnoite ei estä naarmuuntumista, mutta se luo kevyen vettä hylkivän suojan, joka vähentää lian kiinnittymistä auton pintaan. Kaikista hienoimmat naarmut lähtevät pinnoitteen Self Healing -toiminnolla. Jos naarmu ei lähde Self Healingilla, se on kiillotettava koneellisesti.

Pinnoitteen kuluminen

Pinnoite kuluu käytöstä ja mekaanisesta hankauksesta, erityisesti korinosien avauskohtien, ovenkahvojen ja polttoainetankin luukun läheisyydessä. Myös alahelmoista ja sivuovien alaosista pinnoite kuluu nopeimmin kiveniskujen takia.

Automaattipesun välttäminen

Keraaminen pinnoite ei kestä harjallisia konepesuja eikä lumiharjan voimakasta käyttöä. Tämä voi aiheuttaa naarmuja ja katkaista pinnoitteen takuun.

Lisäpinnoitukset

Keraaminen pinnoite asennetaan lähtökohtaisesti vain maalipinnalle ja ikkunalistoille. Pienempien rakojen ja muiden alueiden pinnoitus on mahdollinen asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Lasi- ja vannepinnoitteet

Lasi- ja vannepinnoitteet asennetaan vain lähes uusiin autoihin.

Nahkapinnoitukset

Nahkapinnoite asennetaan aina puhdistetulle pinnalle. Uusien autojen penkit puhdistetaan kevyemmin. Nahkapinnoitteella voidaan myös pinnoittaa muita nahkaosia sisustasta.

Teippipinnoitukset

Teippipinnan pinnoitus noudattaa samoja takuuehtoja kuin maalipinnan pinnoitus, mutta teippipinnan pinnoite kestää yleensä hieman vähemmän aikaa kuin maalipinnalla.

Maalipinnan suojakalvon pinnoitus

Maalipinnan suojakalvon pinnoitukseen vaaditaan aina kiillotus.

Yleistä keraamisista pinnoitteista

Keraamisen pinnoitteen historia ja takuut

Keraamiset pinnoitteet ovat suhteellisen uusi innovaatio, joka kehittyy jatkuvasti. Keraaminen pinnoite on vahojen seuraaja, mutta huomattavasti kestävämpi kemiallinen suojapinnoite. Pinnoitteella on oma takuu, joka perustuu valmistajan tieteellisesti tutkittuihin tuloksiin. Keraamisen pinnoitteen käyttöikä on realistisesti 1-3 vuotta, riippuen autonhoidon tavoista ja ajokilometreistä. Säännöllinen ja huolellinen autopesu voi pidentää pinnoitteen kestoikää.

Tieteellinen perusta ja laadukkaat tuotteet

Nanomeikki Oy ei valmista itse asentamiaan keraamisia pinnoitteita, vaan innovoi jatkuvasti, testaamalla uusia tuotteita ja etsimällä parasta kemiallista teknologiaa. Tavoitteena on tarjota asiakkaille autonhoitoalan laadukkaimmat tuotteet. Mahdollisissa reklamaatiotapauksissa asia hoidetaan pinnoitteen valmistajan edustajien kanssa.

Vaaralliset kemikaalit ja PH-indikaattori

PH-indikaattori on tärkeä huomioida pesuaineita valitessa. Liian emäksiset tai happamat pesuaineet voivat heikentää keraamisten pinnoitteiden kestävyyttä. PH-asteikko on 1–13,5, ja yli PH 5 happamat aineet eivät sovi keraamisille pinnoitteille. Esipesuaineet voivat olla liian happamia ja aiheuttaa kemiallisia vaurioita.

Pesuvälineet ja mekaaninen hankaus

Mekaaninen hankaus tapahtuu usein sienillä ja harjoilla. Suosittelemme käyttämään puhtaita, uusia pesuvälineitä naarmujen minimoimiseksi.

Keraamisen pinnoitteen ominaisuudet

-Tukkeutuminen talvella: Tiesuola ja muut kemikaalit saattavat tukkia keraamisen pinnoitteen huokoset, jolloin pinnoite ei ole yhtä hydrofobinen. Liuottimien ja raudanpoistoaineiden käyttö avaa tukkeutuneet huokoset.

Siitepöly Keväällä: Keraaminen pinnoite ei vähennä siitepölyn määrää auton pinnalla.

Lumiharjan vaikutus: Lumiharjan käyttö saattaa naarmuttaa maalipintaa. Paras vaihtoehto on käyttää lehtipuhallinta lumen poistoon.

Talvisäilytys: Likaiseen autoon lämmin autotalli voi olla haitaksi, sillä lika kovettuu voimakkaasti auton pinnalle. Suositellaan säännöllistä pesua ennen sisätiloihin ajoa.

Kuivaamattomuuden vaikutukset: Pesuveden jättäminen kuivumatta auton pinnalle voi aiheuttaa kalkkijäämiä, jotka vaativat kiillotuksen poistamiseksi.

-Happosateet: Happosateet voivat jättää jälkiä pinnoitteen pinnalle kuivuttuaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *